BEHÖVER DU HJÄLP MED KOMMUNIKATION, TEXTER OCH ARTIKLAR?

Som journalist skriver jag gärna reportage om medicin, sjukvård och forskning. Jag har ett intresse för att förstå människors drivkrafter och vad som ger dem energi. Förutom att att jag gärna gör igenkännande intervjuer har jag även ett stort intresse för formgivning och fotografering med en ständig önskan att göra det krångliga begripligt. Nedan beskriver jag mitt arbeta på Karolinska Institutet och hur jag arbetade med både strategisk och operativ kommunikation.

KAROLINSKA INSTITUTET

Titta gärna in på Development Office, DO, webbplats, ki.se/stodki.
På DO intervjuade jag och skrev texter om våra generösa donatorer och om varför de stöttar medicinsk forskning och utbildning. På webbplatsen kan du till exempel läsa om varför Familjen Einhorns Stiftelse stöder projekt i Uganda eller om varför familjen Ericsson stöttar njurforskning på barn. Mycket inspirerande läsning!

Läs även om andra viktiga projekt som till exempel HOPE, barncanceravdelningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus, som räddar livet på svårt sjuka barn. Jag har skrivit en rad artiklar och reportage som berättar om personalens fina arbete.
Jag gjorde även en mängd grafiskt material för att sprida kunskap om det viktiga arbetet.

Grants Office, GO, har jag tillsammans med ett team arbetat om deras webbplats till att bli intressant och lättnavigerad. Forskaren ska utifrån bilder, symboler och texter hitta den information eller det material de söker. Det ska vara lätt att hitta rätt. 

Grafisk design
Jag har även tagit fram GO:s informativa och snygga broschyrer samt andra trycksaker vilket gör att allt nu hänger ihop med webben på ett logiskt och pedagogiskt sätt. se Grants Office - stöd för forskare.

Grants Office arbetade jag även med kommunikation gällande forskningsdokumentation och hantering av forskningsdata på RDO - Research Data Office och ELN - Electronic loggbook där jag utvecklade användarmanualer och lättnavigerade webbplatser. Jag var även ansvarig för att synliggöra KI:s samverkanskapacitet, gällande fem lärosätesövergripande Vinnova-finansierade projekt - Strategiska samverkanskapacitet. De fick en ny webbplats, illustrationer och texter som bildade en informativ helhet. Samtidigt bistod jag med strategisk rådgivning och kommunikationsstöd samt tränade forskarna i presentationsteknik och intervjuträningar.

Jag har även arbetat på Karolinska Institutets kommunikationsavdelning med forskningsfrågor där kommunikation kring forskningens infrastruktur var i fokus. Jag var även ansvarig för den visuella uttrycket för KI:s nya strategi 2030, ett spännande arbete.