EXEMPEL PÅ PROJEKT

The girls in Tjejhuset


Boken ger unga tjejer en röst och berättar deras historia. Bokprojektet på ”Tjejhuset i Södertälje” är en del av ett forskningsprojekt på Konstfack och Miro Sazdics intressanta forskning. Jag fick till min glädje frågan att illustrera de 24 tjejernas porträtt, och nu är boken äntligen färdig!

An anthology by and about 10-12 years old girls in Södertälje, ”THE GIRLS at Tjejhuset” is a collaborative project between Tjejhuset youth community center, girls in the municipality of Södertälje, and PhD candidate Miro Sazdic. The project is aimed at exploring (co-)authorship, (co-)ownership and what constitutes a history book. Se några av illustrationerna här

Bok om multidiciplinär smärta, Gothia Fortbildning

Boken "Orofacial smärta - ett multidiciplinärt omhändertagande", ger en teoretisk och praktisk kunskap om akut och kronisk smärtas. Den behandlar de olika områden som kan vara drabbade med tandvärk, led- och muskelsmärta, huvudvärk och nervsmärta. Redaktör är Annika Rosén, professor vid institutionen för klinisk odontologi, Universitetet i Bergen och jag har illustrerar alla bilder i boken. Boken har fått fina recensioner i både norska och svenska Tandläkartidningen. 
Titta gärna på mina andra medicinska illustrationer


Bok om Anestesi och smärta, Studentlitteratur

Boken ger ökad kunskap om olika smärttillstånd och fysiologiska mekanismer som styr hur smärta upplevs samt vikten av att alltid försöka blockera smärta. Boken är skriven av Annika Rosén, professor vid institutionen för klinisk odontologi, Universitetet i Bergen och Fredrik Jarnbring  med. lic. universitetsadjunkt verksam vid käkkirurgen på Karolinska sjukhuset. Jag har illustrerar alla bilder i boken. Nyutgåva 2021.


Utbildningmaterial

Mina illustrationer används som utbildningsmaterial på LAFA, Landstinget förebygger AIDS, Odontologiska institutionen på Karolinska sjukhuset och på Institutt for klinisk odontologi, Univeristetet i Bergen.

Titta även på mina andra medicinska illustrationer

 Netdoktorpro 

Illustrationer som visar bröstcancer, kärlkrans, gallsten mfl för Netdoktorpro, som är ett medicinsk verktyg för läkare och anställda inom sjukvården. Det är en utveckling av sajten netdoktor.se som i sin tur är till för att upplysa oss vanliga människor om sjukdomstillstånd. Där kan du få goda råd och svar på dina frågor om olika sjukdomar.

Swedish illustrations 3

Några av mina medicinska illustrationer finns med i boken Swedish Illustrations 3. Boken ges ut årligen och visar verk av landets främsta illustratörer inom alla genrer såsom barnbokillustrationer, bokomslag, modeillustration, tekniska illustrationer och faktaboksillustrationer men även med illustratörernas egna projekt. Läs mer på illustratörcentrum.se